Brunello di Montalcino “CastelGiocondo” 2016 – Frescobaldi
Il “Castelgiocondo” è un Brunello di Montalcino di bella intensità, potenza e struttura, affinato per 4 anni tra botti grandi e barrique.
Ha un profilo aromatico ricco, morbido e tostato, caratterizzato da un’importante speziatura e sentori di cuoio, tabacco e frutti di bosco.
Brunello di Montalcino “Pian Delle Vigne” DOCG 2019 – Antinori
“Pian delle Vigne” è un Brunello di Montalcino prestigioso e di grande personalità, affinato per circa 2 anni in legno. I profumi si susseguono gradualmente, creando una cornice olfattiva di grande pregio e complessità, dominata principalmente da frutta rossa matura con ricordi di cacao, pepe nero, caffè e tabacco.
Ingresso caldo, avvolgente, di dolce morbidezza, persistente al punto giusto per allungarsi con un finale piacevolmente speziato.
Brunello di Montalcino DOCG 2014 - Fattoria dei Barbi
Fattoria dei Barbi Brunello di Montalcino has been produced for over a century. 100% Sangiovese grapes are harvested, on average, in the second half of September from vineyards located in the municipality of Montalcino.
The grapes are crushed and destemmed and subjected to a sudden drop in temperature, in order to optimize polyphenolic extraction.
Brunello di Montalcino DOCG 2015 – Banfi
Obtained from Sangiovese grapes vinified in purity, the Brunello di Montalcino DOCG by Castello Banfi can be considered a classic of Banfi production in Montalcino. It comes from a clonal selection of grapes, matures for two years in large French oak barrels and French oak barriques, and is then completed with 8-12 months of bottle refinement.
Refined and elegant, both on the nose and on the palate, it reaches high quality standards, offering guarantees from all points of view. It contributes to maintaining a high level of the denomination to which it belongs.
Brunello di Montalcino DOCG 2018 – Banfi
Obtained from Sangiovese grapes vinified in purity, the Brunello di Montalcino DOCG by Castello Banfi can be considered a classic of Banfi production in Montalcino. It comes from a clonal selection of grapes, matures for two years in large French oak barrels and French oak barriques, and is then completed with 8-12 months of bottle refinement.
Refined and elegant, both on the nose and on the palate, it reaches high quality standards, offering guarantees from all points of view. It contributes to maintaining a high level of the denomination to which it belongs.
California Cabernet Sauvignon “Diamond Collection Ivory Label” 2019 – Francis Ford Coppola Winery
Le vigne in cui sono raccolte le uve per la vinificazione di questo Cabernet, sono spesso soggette a forti escursioni termiche e passano da giorni molto caldi a notti molto fredde. Tale fenomeno contribuisce a rallentare il processo di maturazione delle uve stesse, concentrandone però i sapori e aumentandone la complessità.
Queste caratteristiche si ritrovano tutte nel calice del California Cabernet Sauvignon Diamond Collection – Ivory Label 2013 della Francis Ford Coppola Winery. Riposa un anno in botti di rovere francese. Ha una ricca e complessa personalità.
California Cabernet Sauvignon “Diamond Collection Ivory Label” 2017 – Francis Ford Coppola Winery
Le vigne in cui sono raccolte le uve per la vinificazione di questo Cabernet, sono spesso soggette a forti escursioni termiche e passano da giorni molto caldi a notti molto fredde. Tale fenomeno contribuisce a rallentare il processo di maturazione delle uve stesse, concentrandone però i sapori e aumentandone la complessità.
Queste caratteristiche si ritrovano tutte nel calice del California Cabernet Sauvignon Diamond Collection – Ivory Label 2013 della Francis Ford Coppola Winery. Riposa un anno in botti di rovere francese. Ha una ricca e complessa personalità.
Campania Bianco IGT “Nero a Metà” 2018 – Mastroberardino
The result of the white vinification of Aglianico, it brings to light an ancient family project that emphasizes the highly versatile qualities of this noble and ancient vine.
Neroametà represents a tribute to the varietal origin of the black Aglianico grape that expresses itself with persuasive elegance when vinified in white. It is also a tribute to our territorial and cultural origins, to the harmonies and contrasts of our land.
Campania Rosso IGT "Pàtrimo" 2016 - Feudi di San Gregorio
It's no coincidence that "Pàtrimo" is the only wine produced by Feudi di San Gregorio from an international variety. It's a label born by chance after the discovery and subsequent valorization of a historic Merlot vineyard in Irpinia.
The Campania Rosso IGT “Pàtrimo” from Feudi di San Gregorio comes from a plot of old vines that produces a deep and territorial wine of great elegance.
Cannonau “Costera” 2021 – Argiolas
Cannonau “Costera” di Argiolas è un vino rosso di buona struttura che esprime il territorio cagliaritano. Al naso emergono sentori di frutta rossa matura con retrogusto speziato. Al gusto è equilibrato e morbido, con un composto tannino e una vibrante freschezza.
Catalanesca Del Monte Somma “Katà” – Cantine Olivella
Catalanesca Katà Cantine Olivella it's a white wine which reflects the authenticity of its terroir. It is produced with grapes Catalanesca del Monte Somma PGIgrown in Campania, on the volcanic soils of Mount Somma. The vinification in steel and the refinement on the fine lees preserve the freshness and typicality of this Campanian white wine.
Catalanesca Gelsobianco PGI 2023 – Villa Dora
This wine is an elegant expression of the Catalanesca variety, carefully cultivated in our estate vineyards. The volcanic soil lends the wine a distinctive minerality that is reflected in its aromas of broom and chamomile.
On the palate, it is fresh with fruity notes of apricot, culminating in a fine finish with saline and mineral tones.
Cerasuolo d'Abruzzo 2018 – Il Feuduccio
Cerasuolo d'Abruzzo from the Feuduccio winery is a fresh and light rosé that enchants with its color and aroma, to be tried paired with light dishes and raw fish. Made with pure Montepulciano grapes, it ages for 3 months in steel tanks before being released on the market. The intense rosé color with reflections reminiscent of raspberry shines in the glass while the nose is inebriated by notes of violet and red berries. The sip is agile, fresh, mineral, slightly savory and with an almond finish.
Cerasuolo d'Abruzzo DOC “Villa Gemma” 2022 – Masciarelli
Cerasuolo d'Abruzzo Superiore "Villa Gemma" is a medium-bodied rosé wine with intense and captivating aromas of red flowers, fruit, and wild berries. On the palate, it is fresh and fruity, with light and elegant tannins. Vinified and aged in stainless steel.
Cerasuolo di Vittoria DOCG 2021 – Planeta
Il Cerasuolo di Planeta brilla di un rosso rubino terso. Al naso è estivo e marittimo, con note di fico d’india, fragoline di bosco, maggiorana, pepe nero, fiore di cappero e salmastro. La bocca è giovane e dissetante, con buone acidità e sapidità profumate.
Chardonnay “Cardellino” 2022 – Elena Walch
The Chardonnay “Cardellino” is an Elena Walch classic: a soft, intense and quite complex white wine, aged on the fine lees in steel and, to a small extent, in barrique.
It has aromas of ripe yellow fruit, honey, and sweet spices. The palate is rounded, enveloping, fresh, minerally, and persistent.
Chardonnay “Jalè” PGI 2022 – Cusumano
Cusumano's "Jalé" Chardonnay is a Sicilian white with a modern and captivating profile, vinified and aged in barrique. Fragrant, buttery aromas dominate the nose, interspersed with hints of tropical fruit, juicy citrus, and smoky, mineral notes.
The same grit is found on the palate, with a round and enveloping sip, enlivened by freshness and long persistence.
Chardonnay Lazio PGI 2022 “Tellus” – Falesco Cotarella
Chardonnay Tellus Bianco presents itself in the glass with a straw yellow color with greenish reflections. On the nose it releases aromas of apple and yellow-fleshed fruit intertwined with hints of white wild flowers and delicate notes of citrus and aromatic herbs.
Chianti Classico DOCG 2021 – Castello Banfi
Dimostra di avere struttura e carattere, rimanendo nel contempo versatile e di facile beva. Il Chianti Classico DOCG, etichettato Banfi, matura per circa tre mesi in botti grandi e barrique di rovere francese. Adatto a tutti i palati, è favoloso per apportare qualità e genuinità alle più informali occasioni conviviali.
Chianti Classico DOCG 2023 – Castello Banfi
Dimostra di avere struttura e carattere, rimanendo nel contempo versatile e di facile beva. Il Chianti Classico DOCG, etichettato Banfi, matura per circa tre mesi in botti grandi e barrique di rovere francese.
Adatto a tutti i palati, è favoloso per apportare qualità e genuinità alle più informali occasioni conviviali.
Chianti Classico Gran Selezione “Badia a Passignano” 2023 – Antinori
Il Chianti Classico Gran Selezione “Badia a Passignano” è una celebre e intensa espressione di Chianti dei Marchesi Antinori.
Si tratta di un vino rosso corposo e complesso, dagli inconfondibili aromi di frutti di bosco, ciliegie e spezie dolci. Affinato per 14 mesi in botti di rovere.
Chianti Classico Riserva DOCG “Marchesi Antinori” 2021 – Antinori
Vino storico di casa Antinori che, dall’annata 2011, viene prodotto con uve provenienti dalla tenuta Tignanello. É composto quasi interamente da uve Sangiovese unite ad una piccola quota di altre varietà complementari. Un vino che si presenta come piena espressione di qualità ed eleganza del Sangiovese di queste zone.
Il Marchese Antinori Chianti Classico Riserva si presenta di un colore rosso rubino intenso. Al naso note di frutta rossa matura si uniscono a piacevoli sentori di vaniglia e spezie. Al palato è avvolgente, equilibrato, ma anche vivace e profondo con tannini morbidi e setosi. Un vino di carattere, con un’ottima identità territoriale, caratterizzato da un finale lungo e persistente.
Chianti Rufina Riserva DOCG “Nipozzano” 2021 – Frescobaldi
Chianti Riserva “Nipozzano” is a structured and full-bodied wine, with a modern and international style, aged in barrique for 24 months. The nose is characterized by toasted, spicy and boisé notes.
The sip is warm, soft and enveloping, with harmonious and subtle tannins.
Chiaretto DOC “RosaMara” 2022 – Costaripa
Costaripa's Chiaretto “RosaMara” is a rosé wine from Valtenesi with a delicate, soft and elegant approach, obtained from local red grapes with partial maturation in white oak barriques. It expresses itself with delicacy and feminine grace in nuances of blooming roses, fresh cherries and small red fruits. On the palate it is silky, soft, savory, harmonious and balanced.
Cilento Aglianico DOP “Cenito” 2020 – Luigi Maffini
The Cilento terroir and its magic take on exciting contours and olfactory dimensions in Luigi Maffini's wines. This is demonstrated by the "Cenito," deep and complex, with captivating aromas and vibrant tannins.
Aged in barrique for 18 months, it is an intense and characterful red, to always have on hand in the cellar to indulge, every now and then, in the pleasure of a surprising evening.
Cilento Fiano DOP “Kratos” 2022 – Luigi Maffini
Maffini's Cilento Fiano "Kratos" perfectly represents its producer's style; its production began in 1996, the same year the winery was founded, and since then it has become a true benchmark, a balanced and elegant wine that expresses the Campania terroir.
Coda di Volpe PGI “Amineo” 2019 – Cantina del Taburno
Produced entirely with Coda di Volpe grapes, Cantine del Taburno produces this wine which has a straw yellow color.
The nose reveals a delicate and complex, decidedly fruity aroma. On the palate, it is a full-bodied and balanced wine, with a lingering finish of exotic fruit.
Coda di Volpe PGI “Amineo” 2022 – Cantina del Taburno
Produced entirely with Coda di Volpe grapes, Cantine del Taburno produces this wine which has a straw yellow color.
The nose reveals a delicate and complex, decidedly fruity aroma. On the palate, it is a full-bodied and balanced wine, with a lingering finish of exotic fruit.
Coda Di Volpe Irpinia DOC 2021 – Salvatore Molettieri
Coda Di Volpe Irpinia DOC Salvatore Molettieri, obtained mainly from grapes of the classic Irpinia Coda di Volpe grape.
Amalfi Coast “Red Fury” 2021 – Marisa Cuomo
Alla vista si presenta di colore colore rosso con riflessi rubino, profumo caratteristico di ciliegia matura liquirizia.
In bocca ha un sapore morbido, caratterizzato da un piacevole fondo di note speziate.
Amalfi Coast “Red Fury” 2022 – Marisa Cuomo
Il Costa d’Amalfi Rosso della famosa cantina Marisa Cuomo è un vino rosso fruttato e dai profumi intensi. Le uve di Pedirosso e Aglianico, equamente utilizzate per realizzare questo blend, crescono su terrazzamenti costieri posti a circa 200 metri s.l.m. e dopo un’attenta vinificazione affinano brevemente in vasche d’acciaio.
Il colore è rosso rubino luminoso e i profumi sprigionati sono quelli di frutta a bacca rossa, marasca, fragola e leggeri cenni di pepe. Il sorso è avvolgente, pieno, equilibrato e dal finale di lunga persistenza aromatica.
Costa d'Amalfi Bianco DOC 2021 – Marisa Cuomo
Costa d'Amalfi Bianco is characterized by a straw yellow color with an elegant aroma of acacia, lemon verbena and aromatic herbs and a finish reminiscent of toasted almonds. The taste is appreciated for its balance and lively freshness.
Costa d'Amalfi DOC Tramonti Rosato “Getis” 2022 – Reale
Getis is a pleasant rosé produced in limited quantities at the Reale Winery in Tramonti. Have you ever been to these parts? I suggest a visit also for the possibility of stopping to taste the wines, described by Luigi Reale, in the tavern that is right next to the winery. Not to be missed!
Amalfi Coast Ravello Bianco 2020 – Marisa Cuomo
Made from only the free-run must, fermented at a controlled temperature for about 20-30 days, this Amalfi Coast White, sourced from the Ravello subzone and produced by Marisa Cuomo's winery, ages in stainless steel for about four months.
It offers the truest soul of the Amalfi Coast in your glass, made up of unique taste and aroma sensations that only an extreme territory like the Amalfi Coast can offer.
Costa d'Amalfi Rosso 2021 DOC – Marisa Cuomo
Il Rosso Costa d’Amalfi di Marisa Cuomo è rubino intenso e luminoso. Il naso è incentrato sui frutti rossi, amarena e lampone in primis, con note di macchia mediterranea, chiodi di garofano, violette e pepe nero.
Il sorso è fresco, dal tannino presente ma ingentilito dal frutto, e una certa sapidità. Ottimo con i maccheroni freschi al ragù, come con l’agnello fritto.
Costa d'Amalfi Rosso Riserva DOC “Ravello” 2017 – Marisa Cuomo
It ferments in French oak barrels with a twenty-day maceration on the skins. Marisa Cuomo's Costa d'Amalfi Ravello Rosso Riserva DOC is then aged in new French oak barrels, where it rests for at least twelve months.
Soft and balanced, at the same time it does not give up showing its true backbone, composed of a pleasant freshness and important mineral, savoury, salty and Mediterranean veins.
Costa d'Amalfi Rosso Riserva DOC “Ravello” 2018 – Marisa Cuomo
It ferments in French oak barrels with a twenty-day maceration on the skins. Marisa Cuomo's Costa d'Amalfi Ravello Rosso Riserva DOC is then aged in new French oak barrels, where it rests for at least twelve months.
Soft and balanced, at the same time it does not give up showing its true backbone, composed of a pleasant freshness and important mineral, savoury, salty and Mediterranean veins.
Amalfi Coast Furore Bianco DOC “Fiorduva” 2017 – Marisa Cuomo
"Fiorduva" is a blend of native grapes from Campania, particularly from the magnificent Amalfi Coast. The Fenile, Ginestra, and Ripoli vineyards are located in the municipality of Furore, home to the winery, and in neighboring areas. They grow on sandy and calcareous soils, extremely rich in minerals.
The grapes are harvested by hand, and fermentation lasts three months in oak barrels, with the addition of selected yeasts. An extreme wine.
Amalfi Coast Furore Bianco DOC “Fiorduva” 2018 – Marisa Cuomo
"Fiorduva" is a blend of native grapes from Campania, particularly from the magnificent Amalfi Coast. The Fenile, Ginestra, and Ripoli vineyards are located in the municipality of Furore, home to the winery, and in neighboring areas. They grow on sandy and calcareous soils, extremely rich in minerals.
The grapes are harvested by hand, and fermentation lasts three months in oak barrels, with the addition of selected yeasts. An extreme wine.
Curtefranca Bianco “Court of the Wolf” 2023 – Ca' del Bosco
Il “Corte del Lupo” di Ca’ del Bosco è un Curtefranca Bianco che nasce dall’assemblaggio di uve Chardonnay e Pinot Bianco provenienti dalla zona di Franciacorta.
Vinificato in parte in acciaio e in parte in piccole botti di rovere, si caratterizza per un profilo olfattivo piacevole e intenso, di frutta tropicale e agrumi; il sorso è pieno, avvolgente e asciutto, con contorni minerali.
Dolcetto d'Alba DOC 2017 – Enzo Boglietti
Enzo Boglietti's Dolcetto D'Alba DOC is a winemaking masterpiece that embodies the essence of the Langhe, a region renowned for its quality wines.
This wine, produced with Dolcetto grapes grown in the hills of Alba, is an extraordinary interpretation of a grape variety that reflects the character and tradition of the region.
Dolcetto d'Alba DOC “Treiso” 2023 – Fontanafredda
Rosso rubino alla vista, con delicate sfumature violacee. Al naso incanta con il tipico sentore vinoso, accompagnato da intense note fruttate.
Sorso fresco e snello, caratterizzato da lieve astringenza, discreta sapidità e chiusura ammandorlata.
Etna Bianco “Sul Vulcano” 2021 – Donnafugata
Donnafugata's Etna Bianco "Sul Vulcano" is a fresh, minerally wine born on the slopes of Sicily's great volcano, at 750 meters above sea level. It is vinified in stainless steel and aged in tanks and partially in French barriques.
It presents an elegant bouquet of white-fleshed fruit, citrus, and flint. The palate is fresh, savory, and mineral, with a good finish. Perfect with shellfish, vegetarian pasta dishes, and mushrooms.
Etna Rosato “The Sands of Etna” 2021 – Firriato
Very delicate salmon pink with bright reflections, the nose shows a refined profile of pomegranate, pink grapefruit and raspberry, with very subtle mineral nuances that recall chalk dust and face powder. Harmonious tasting, it is dressed in pleasant freshness and an excellent fruity return that makes the drink very pleasant and characterizes its fresh citrus persistence.
Etna Rosato “Sul Vulcano” 2021 – Donnafugata
Donnafugata’s Etna Rosato “Sul Vulcano” is a light and fresh wine characterized by a beautiful minerality, produced with vinification only in steel. It smells of wisteria, flowers, citrus and fresh fruit. The sip is thin, slender, delicate, fresh, savory and drinkable.
Etna Rosso “The Sands of Etna” 2020 – Firriato
L’Etna Rosso “Le Sabbie dell’Etna” è un vino sottile e minerale nato sulle pendici del grande vulcano, vinificato in acciaio e affinato per circa un anno in grandi botti di rovere.
È caratterizzato da un bouquet piacevole, delicato e articolato di amarene fresche, pepe, liquirizia e violette appassite. Il sorso è fresco, snello, sapido e ben equilibrato.
Etna Rosso 2021 – Pietradolce
Pietradolce's Etna Rosso is a delicate and elegant interpretation of Nerello Mascalese from the slopes of Etna, subjected to a short period of barrel aging.
Subtle aromas of berries combine with woodsy and spicy nuances and invite a long, lean sip, animated by freshness, sapidity and vigorous tannins.
Falanghina 2019 – 8026008090005
Irpinia DOC Falanghina is among the top whites of the Terredora winery in Campania; a fresh and balanced wine, referring to the aromas and flavors of the native terroir and the grapes used for its creation.